Arkadiusz Kucharski
Gabinet Premium
28 Wrze

Pieczone jabłka z orzechowym twarożkiem

Składniki:

? 500g (2 duże) jabłka 
? 100g (1/2 kostki) twarogu 
? 25g (1 łyżka) miodu 
?  20g (5 sztuk) orzechów włoskich 
? opcjonalnie cynamon do smaku



Sposób przygotowania:

Z jabłek odciąć górę na wysokości około 1-2 cm. Wydrążyć środek tak, by usunąć gniazda nasienne jednak nie przebić jabłek na wylot. Twaróg wymieszać z miodem i pokruszonym orzechami. Nafaszerować owoce, położyć odcięte z wierzchu kawałki i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Piec bez przykrycia około 30-40 minut w temperaturze 180 stopni. Opcjonalnie posypać cynamonem. 

Smacznego!


Przy okazji zobacz jak zmienili się moi pacjenci ??‍⚕️
⬇️⬇️⬇️

 

Twój komentarz




POKAŻ