Arkadiusz Kucharski
Gabinet Premium
25 Lip

Kakaowy budyń owsiany z brzoskwiniami

Składniki:

? mleko krowie lub roślinne 300g - kubek - mąka owsiana 40g - 4 łyżki
? erytrol lub miód 1 łyżka lub do smaku
? kakao 10g - 2 łyżeczki
? brzoskwinia 80g - mała sztuka

 

 

Przygotowanie:

2/3 mleka zagotować w garnuszku z dodatkiem substancji słodzącej oraz kakao. Pozostałą część wymieszać z kakao. Dodać do gotującego mleka z dodatkami i chwilę gotować mieszając, aż masa zgęstnieje. W razie potrzeby rozbić grudki trzepaczką. Przelać do salaterki o ostudzić. Na wierzchu ułożyć kawałki brzoskwini, opcjonalnie inne dodatki. 

Smacznego!
 


Przy okazji zobacz jak zmienili się moi pacjenci ??‍⚕️
⬇️⬇️⬇️

 

Twój komentarz




POKAŻ