Arkadiusz Kucharski
Gabinet Premium
30 Maj

Makaron z indykiem w porach ze szparagami

Składniki:

? 1 ząbek czosnku,
? 150 g fileta z indyka,
? 1 szklanka makaronu penne (najlepiej z mąki durum),
? 1 łyżeczka oliwy lub oleju rzepakowego,
? 1 kawałek pora,
? 5 szparagów zielonych

Sposób przygotowania:

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Od szparagów oddzielić części niejadalne, podzielić je na kawałki długości około 4 cm i sparzyć wrzątkiem. Mięso pokroić w podłużne paski. Por pokroić w plasterki i wrzucić na rozgrzaną oliwę. Gdy zmiękną, dodać indyka, następnie szparagi oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Danie podlać wodą i dusić pod przykryciem około 10-15 minut. Pod koniec dodać sól z pieprzem, ugotowany makaron i wymieszać.


⬇️⬇️⬇️


Przy okazji zobacz jak zmienili się moi pacjenci ??‍⚕️

Twój komentarz




POKAŻ