Arkadiusz Kucharski
Gabinet Premium
21 Marz

Papryka faszerowana ciecierzycą, pieczarkami i suszonymi pomidorami

Składniki:

? 3-4 papryki kolorowe
? 200 g ciecierzycy z puszki lub słoika
? 1 duża cebula
? 4 duże pieczarki
? 200 g passaty pomidorowej
? suszone pomidory kilka sztuk
? ulubione przyprawy

 

 

 

Sposób przygotowania:

Na rozgrzaną oliwę wrzucić posiekaną cebukę oraz pieczarki i podsmażyć do zarumienienia. Dodać ciecierzyce, suszone pomidory, pssatę pomidorową, przyprawy i poddusić. Papryki umyć przekroić na pół, wydrążyć środek, a następnie faszerować ciecierzycą z dodatkami. Piec około 45 minut w 180 stopniach, do momentu aż papryki będą miękkie.

Smacznego❗️

Twój komentarz




POKAŻ