Arkadiusz Kucharski
Gabinet Premium
02 Gru

Zupa krem z batatów i jabłka

Składniki:

? 600g (1 duży) batat
? 200g (1 średnie) kwaśne jabłko
? 4g (2 ząbki) czosnku
? 3g (1 cm) korzenia imbiru
? 20g (2 łyżki) oleju rzepakowego/oliwy
? 750g bulionu (lub wody z kostką rosołową z dobrym składem)
? opcjonalnie łyżka mleka kokosowego/jogurtu naturalnego 
? opcjonalnie liście zielonej pietruszki lub kolendry

 


Batata obrać i pokroić w kosteczkę. Wrzucić do naczynia miksującego i miksować 10 sekund/obroty 5. Dodać czosnek, obrany imbir, bulion i gotować 20 minut/obroty 2/temp. 100 stopni. Dodać jabłko pokrojone w kawałki i całosć zmiskować 10 sekund/obroty 4-5 na gładki krem. Opcjonalnie doprawić wedle uznania. Podawać najlepiej z mlekiem kokosowym i kolendrą lub jogurtem i pietruszką. 

Smacznego!


Przy okazji zobacz jak zmienili się moi pacjenci ??‍⚕️
⬇️⬇️⬇️

Twój komentarz




POKAŻ