Arkadiusz Kucharski
Gabinet Premium
26 Czerw

Domowa granola z jogurtem naturalnym i owocami

Składniki:

- Płatki owsiane 5 łyżek, 50 g
- Miód 1,5 łyżeczki, 16 g
- Orzechy nerkowca 5 szt
- Pestki słonecznika 1 łyżeczka, 10g
- Cynamon szczypta
- Jogurt naturalny 3 łyżki, 60g
- Truskawki garść, 70 g
- Maliny 2 szt, ok 20 g
- Pomarańcza, ¼ plasterka, do dekoracji
- Mięta, listek

Sposób przygotowania:

Płatki owsiane wymieszać z miodem, pestkami słonecznika, orzechami nerkowca i cynamonem. Piec na blaszcze wyłożonej papierem przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 150 stopni. Po tym czasie zostawić do ostudzenia. ¾ truskawek zblendować na gładki mus. Następnie przełożyć granolę do miseczki, na nią nałożyć jogurt, mus truskawkowy. Pozostałe truskawki pokroić w plasterki i ułożyć na granoli razem z malinami i plasterkiem pomarańczy. Ozdobić listkiem mięty.

Smacznego!

Twój komentarz




POKAŻ