Arkadiusz Kucharski
Gabinet Premium
18 Czerw

Frittata z kiełbasą z kurczaka i chrzanem

Składniki:

- 1 porcja 400 kcal
- jaja 2 sztuki 100 g
- mleko 1 łyżka 10 g
- kiełbasa z kurczaka 1/2 małej sztuki 35 g
- chrzan 1 łyżeczka 10 g
- cebula 1/2 średniej sztuki 35 g
- mozzarella 3 plastry 45 g
- pomidorki koktajlowe 5 sztuk 100 g
- oliwa z oliwek 1 łyżeczka 5 g
- sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Cebulę pokroić w piórka, a kiełbasę w plastry. Poddusić na oliwie, aż wydobędzie się aromat. Najlepiej zrobić to na patelni, którą można wstawić do piekarnika. Jajka roztrzepać widelcem z dodatkiem mleka, doprawić solą i pieprzem, dodać chrzan. Dobrze wymieszać. Przelać do patelni, na której wcześniej była podsmażana kiełbasa. Dodać pokrojone na połówki pomidorki oraz kawałki sera. Zapiekać w temperaturze 180 stopni przez 20 min.

Smacznego!

Twój komentarz




POKAŻ