Sposób przygotowania zakwasu:
Do słoika włożyć przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Wsypać mąkę i zalać pół litra ciepłej przegotowanej wody.
Słoik przykryć gazą. Zakwas należy codziennie zamieszać o tej samej porze. Domowy zakwas jest gotowy po 4 dniach.
Sposób przygotowania żurku:
Do bulionu warzywnego, dodać pokrojoną w plastry kiełbasę i czosnek, gotować około 30 minut i odcedzić. Następnie
stopniowo wlewać zakwas, najpierw szklankę, a potem dolewać sprawdzając, czy nie jest za kwaśny. Doprawić majerankiem,
chrzanem i pieprzem. Podawać z ugotowanym jajkiem.
Kontakt:
- 733 773 067
Arkadiusz Kucharski
OPINIA PACJENTA: Polecam Pana Arkadiusza!Udało się zrzucić 12kg w 4 miesiące bez wyrzeczeń!Przepisy na posiłki proste,smaczne i syte!Bardzo jestem zadowolona,zmieniłam nawyki żywieniowe!
04.10.2017
Twój komentarz