Arkadiusz Kucharski
Gabinet Premium
04 Luty

Kulki z wiórkami i czekoladą

Składniki:
- 100 g rodzynek,
- 350 g daktyli,
- 30 g płatków migdałowych,
- 30 g pestek dyni,
- 150 g masła orzechowego,
- 80 g odżywki białkowej waniliowej,
- tabliczka gorzkiej czekolady,
- wiórki kokosowe.

Przepis:
Daktyle i rodzynki zalać gorącą wodą i namoczyć około 30 min. Potem zmiksować w blenderze lub malakserze razem z masłem orzechowym, białkiem, pestkami dyni i migdałami na w miarę gładką masę (mogą być większe kawałki rodzynek i pestek). Uformować kulki (wyjdą około 32 sztuki), połowę obtoczyć we wiórkach kokosowych, a połowę w gorzkiej czekoladzie, uprzednio roztopionej. Schłodzić w lodówce, najlepiej zostawić na noc.
Smacznego!

Twój komentarz




POKAŻ