Sposób przygotowania:
Tłuszcz rozgrzewamy w garnku z grubym dnem. Mąkę wysypujemy na stolnicę, robimy w środku dołek, dodajemy sól i cukier. Następnie dodajemy żółtka i spirytus. Składniki lekko mieszamy widelcem i dodajemy śmietanę. Ciasto wyrabiamy ręką do otrzymania gęstej konsystencji. Następnie wałkujemy jak najcieniej i wykrawamy paski o wymiarach 3 x 10 cm. Kawałki dzielimy na trójkąty i nacinamy nożem wzdłuż, w środku trójkąta, a potem przewijamy go. Chruściki smażymy na gorącym tłuszczu na rumiany kolor. Gotowe posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!
Kontakt:
- 733 773 067
Arkadiusz Kucharski
OPINIA PACJENTA: Jestem bardzo zadowolona, że trafiłam do Pana Arkadiusza dieta jest urozmaicona , nie czuję głodu a efekty bardzo zadowalające.Jestem pewna,że przygotowane przez pana przepisy zagoszczą na stałe na moim stole.Polecam.
11.01.2021
Twój komentarz