Arkadiusz Kucharski
Gabinet Premium
22 Sty

Serowa chmurka

PRZYGOTOWANIE:
- ok 25-30 min.
- liczba porcji 12
- 1 porcja: 197 kcal
Pamiętajcie, słodkie przekąski zjadamy zawsze do 20 min. po posiłku! :)

 

Składniki:
- 15 dag płatków owsianych błyskawicznych
- 2 łyżki miodu
- 6 dag masła
- 1/2 granata
- 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady

Masa serowa:
- 50 dag mielonego chudego twarogu
1 szklanka gęstego jogurtu naturalnego
1/2 szklanki cukru
7 łyzeczek żelatyny
1/2 laski wanilii

Sposób przygotowania:
1. Masło roztopić, dodać płatki i miód, wymieszać i wyłożyć na spód wyścielonej wcześniej tortownicy, wyrównać i docisnąć.
2. Przygotować masę. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody, a kiedy lekko przestygnie, połączyć z jogurtem naturalnym. Ser zmiksować z cukrem. Dodać ziarenka wanilli, jogurt z żelatyną i dokładnie wymieszać.
3. Masę wyłożyć na przygotowany spód, schłodzić w lodówce, aż zastygnie. Przed podaniem udekorować roztopioną i ostudzoną czkoladą oraz granatem lub truskawkami.

Smacznego!

Twój komentarz




POKAŻ