Arkadiusz Kucharski
Gabinet Premium
28 Luty

Pieczone pączki twarogowe z marmoladą różaną

Składniki:

- 1 szklanka mąki pszennej typ 1850

- 250 g sera twarogowego półtłustego

- 1 jajko

- 3 łyżki ksylitolu

- 1 łyżeczka proszku do pieczenia

 - 8 łyżeczek marmolady różanej.

Sposób przygotowania:

Jajko z serem i ksylitolem zmiksować mikserem. Dodać mąkę i proszek do pieczenia, zagnieść ręcznie ciasto.

Pokroić na osiem części. Do środka dodać marmoladę i dokładnie skleić formując kształt pączka. Kłaść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (zachować odstępy). Piec 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Posypać pudrem z ksylitolu.

Twój komentarz




POKAŻ