Arkadiusz Kucharski
Gabinet Premium
09 Maj

Muffinki jajeczne ze szparagami

Składniki na 5 sztuk:

🥚 250g - 5 jajek 
🥚 125g - 5 szparagów 
🥚 5g - łyżeczka oliwy 
🥚 50g - kawałek papryki 
🥚 25g - kawałek pora 

 

Sposób przygotowania:

Pora posiekać w piórka, paprykę pokroić w kosteczkę. Ze szparagów usunąć zdrewniałe końce i pokroić je w około 1 cm plastry, pozostawiając końcówki. Poddusić warzywa (poza końcówkami szparagów) na patelni z oliwą, przełożyć do foremek na muffinki. Jaja roztrzepać z przyprawami (np. solą i pieprzem). Wlać do foremek, na wierzchu ułożyć końcówki szparagów. Zapiekać 20 minut w 200 stopniach.

Smacznego❗️


Przy okazji zobacz jak zmienili się moi pacjenci 😊
⬇️⬇️⬇️

Twój komentarz




POKAŻ