Sposób przygotowania:
Ciasto:
Blachę 30x20 wyłożyć papierem do pieczenia. W misce dokładnie wymieszać trzepaczką jajka ze słodzikiem. Dodać jogurt i olej, całość wymieszać na gładką masę. Do masy dodać proszek do pieczenia, sodę, przyprawę do piernika i cynamon, wymieszać i dodać dwa rodzaje mąki. Wymieszać całość tak, aby masa nie miała grudek i na koniec dodać startą na tarce marchewkę. Masę przelać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, piec w 180 stopniach przez 35-40 minut (do suchego patyczka).
Krem:
Wszystkie składniki na krem zblendować. Krem schłodzić. Gdy ciasto ostygnie posmarować je kremem.
Posypka:
Nasiona podprażyć na suchej patelni, dodać miód i mieszać aż się rozpuści i obklei nasiona. Gotowy słonecznik w miodzie wyłożyć od razu na krem.
Przy okazji zobacz jak zmienili się moi pacjenci 😊
⬇️⬇️⬇️
Twój komentarz