Arkadiusz Kucharski
Gabinet Premium
11 Wrze

Cukinia faszerowana

Składniki:

🥒 600g cukini  
🥒 100g mięsa mielonego z indyka 
🥒 25g cebuli
🥒 10g - 1 łyżka oleju rzepakowego lub oliwy
🥒 15g - 1 łyżka koncentratu pomidorowego 
🥒 30g - 3 łyżki kaszy kuskus 
🥒 50g sera feta

Sposób przygotowania:

Cebulę posiekać i podsmażyć na oleju. Dodać mięso, doprawić wedle uznania i podsmażyć. Kaszę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Do mięsa dodać kaszę, koncentrat, pokruszony ser i wymieszać. Cukinie umyć, przeciąć na pół i wydrążyć środek. Do środka wyłożyć farsz i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 25 minut. 

Smacznego!

 


Przy okazji zobacz jak zmienili się moi pacjenci ??‍⚕️
⬇️⬇️⬇️

Twój komentarz




POKAŻ