Arkadiusz Kucharski
Gabinet Premium
16 Maj

Omlet ze szparagami i wędzonym łososiem

Składniki:

☀️ 1 łyżeczka oliwy lub oleju rzepakowego,
☀️ 3 jaja,
☀️ pół opakowania łososia wędzonego,
☀️ 5 szparagów zielonych,
☀️ garść pomidorków koktajlowych,
☀️ koperek.

Sposób przygotowania:

Szparagi umyć, odłamać twarde końce (same złamią się w odpowiednim miejscu). Łodyżki pokroić ukośnie na ok. 1/2 cm kawałki, główki pozostawić w całości. Wrzucić na lekko osolony wrzątek i gotować ok. 2 minuty, odcedzić. W misce roztrzepać widelcem jajka z dodatkiem soli i pieprzu. Dodać szparagi i łososia pokrojonego na kilka kawałków. Wszystko wymieszać łyżką. Na patelni rozgrzać oliwę. Wlać masę jajeczną z dodatkami. Dodać połówki pomidorków koktajlowych. Ustawić mały ogień, przykryć patelnię pokrywką i podgrzewać aż masa się zetnie przez ok. 5 minut. Gotowy omlet posypać świeżo zmielonym pieprzem i udekorować koperkiem.

Smacznego!

⬇️⬇️⬇️


Przy okazji zobacz jak zmienili się moi pacjenci:

Twój komentarz




POKAŻ