Sposób przygotowania:
Do odsączonej ciecierzycy dodać pozostałe składniki i zmiksować na gładką masę. W razie potrzeby dodać więcej wody aby uzyskać bardziej kremową konsystencję. Doprawić wedle uznania.
Smacznego!
Składniki:
? 400g ciecierzycy konserwowej lub gotowanej
? 5 łyżek pasty Tahini
? 2 łyżki oleju sezamowego lub oliwy z oliwek
? sok z połowy cytryny
? ząbek czosnku
? 8 łyżek zimnej wody
? ulubione przyprawy (kmin rzymski, sól, pieprz, papryka wędzona, suszone pomidory, zioła)
? ulubione dodatki (sezam nasiona, słonecznik nasiona, dynia pestki)
Sposób przygotowania:
Do odsączonej ciecierzycy dodać pozostałe składniki i zmiksować na gładką masę. W razie potrzeby dodać więcej wody aby uzyskać bardziej kremową konsystencję. Doprawić wedle uznania.
Smacznego!
Twój komentarz