Arkadiusz Kucharski
Gabinet Premium
20 List

Curry z mlekiem kokosowym i warzywami

Składniki:

? 300g (1/2 średniej) cukinii
? 100g (1/2 średniej) papryki
? 100g (10 łyżek) mleka kokosowego z puszki
? 5g (1 łyżeczka) oliwy z oliwek
? 2g (kawałek) imbiru
? 1-3g (do smaku) pasty curry lub przyprawy curry
? 100g (porcja) tofu lub fileta z kurczaka
? 50g (1/2 woreczka) ryżu



Sposób przygotowania:

Tofu lub fileta pokroić w kostkę. Podsmażyć na patelni z oliwą do zarumienienia. Warzywa obrać i pokroić w kostkę. Dodać do mięsa/tofu i lekko podsmażyć. Następnie dodać mleko kokosowe, starty imbir i curry, wymieszać i dusić do lekkiego zredukowania sosu. Opcjonalnie doprawić wedle uznania. Podawać z ugotowanym na sypko ryżem.

Smacznego!


Przy okazji zobacz jak zmienili się moi pacjenci ??‍⚕️
⬇️⬇️⬇️

Twój komentarz




POKAŻ