Arkadiusz Kucharski
Gabinet Premium
15 Paź

Śliwki pod owsianym crumble

Składniki na 2 porcje:

300g (porcja) śliwek 
? 60g (6 łyżek) mąki owsianej 
? 30g (3 łyżki) erytrolu
?25g (duża łyżka) masła 

 

Sposób przygotowania:

Z owoców usunąć pestki, podzielić na połówki i przełożyć do płytkiego naczynia żaroodpornego lub kokilek. Masło rozpuścić i wymieszać z mąką oraz erytrolem. Posypać owoce powstałą kruszonką i zapiekać 25 minut w temperaturze 200 stopni bez przykrycia. Opcjonalnie przyozdobić cynamonem przed podaniem . Można podawać z jogurtem naturalnym. 

Smacznego❗️
 


Przy okazji zobacz jak zmienili się moi pacjenci ??‍⚕️
⬇️⬇️⬇️

Twój komentarz




POKAŻ