Sposób przygotowania zakwasu:
Do słoika włożyć przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Wsypać mąkę i zalać pół litra ciepłej przegotowanej wody.
Słoik przykryć gazą. Zakwas należy codziennie zamieszać o tej samej porze. Domowy zakwas jest gotowy po 4 dniach.
Sposób przygotowania żurku:
Do bulionu warzywnego, dodać pokrojoną w plastry kiełbasę i czosnek, gotować około 30 minut i odcedzić. Następnie
stopniowo wlewać zakwas, najpierw szklankę, a potem dolewać sprawdzając, czy nie jest za kwaśny. Doprawić majerankiem,
chrzanem i pieprzem. Podawać z ugotowanym jajkiem.
Kontakt:
- 733 773 067
Arkadiusz Kucharski
OPINIA PACJENTA: Idzie wiosna, jeżeli chcesz coś zmienić w swoim życiu, zdecyduj się z Panem Arkadiuszem, możesz szybko osiągnąć to co zamierzasz. To miły kompetentny i życzliwy dietetyk. Do każdego podchodzi indywidualnie. Nie chodzimy głodni a osiągamy swój cel. Jego diety są zdrowe i ...
09.03.2020
Twój komentarz