Sposób przygotowania zakwasu:
Do słoika włożyć przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Wsypać mąkę i zalać pół litra ciepłej przegotowanej wody.
Słoik przykryć gazą. Zakwas należy codziennie zamieszać o tej samej porze. Domowy zakwas jest gotowy po 4 dniach.
Sposób przygotowania żurku:
Do bulionu warzywnego, dodać pokrojoną w plastry kiełbasę i czosnek, gotować około 30 minut i odcedzić. Następnie
stopniowo wlewać zakwas, najpierw szklankę, a potem dolewać sprawdzając, czy nie jest za kwaśny. Doprawić majerankiem,
chrzanem i pieprzem. Podawać z ugotowanym jajkiem.
Kontakt:
- 733 773 067
Arkadiusz Kucharski
OPINIA PACJENTA: Miałam dość ciągłych problemów z trądzikiem, który pogarszał się w wyniku nieodpowiedniej diety. Pan dietetyk pomógł mi zrozumieć, jakie pokarmy mogą mieć wpływ na moją skórę. Dzięki zaleceniom dieta stała się nie tylko zdrowa, ale także przyjazna dla skóry. Zauważyłam znaczną poprawę ...
Twój komentarz