Sposób przygotowania:
Tłuszcz rozgrzewamy w garnku z grubym dnem. Mąkę wysypujemy na stolnicę, robimy w środku dołek, dodajemy sól i cukier. Następnie dodajemy żółtka i spirytus. Składniki lekko mieszamy widelcem i dodajemy śmietanę. Ciasto wyrabiamy ręką do otrzymania gęstej konsystencji. Następnie wałkujemy jak najcieniej i wykrawamy paski o wymiarach 3 x 10 cm. Kawałki dzielimy na trójkąty i nacinamy nożem wzdłuż, w środku trójkąta, a potem przewijamy go. Chruściki smażymy na gorącym tłuszczu na rumiany kolor. Gotowe posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!
Kontakt:
- 733 773 067
Arkadiusz Kucharski
OPINIA PACJENTA: Pan Arek to dietetyk, który naprawdę słucha swoich klientów. Jego porady są trafne i praktyczne, a ja dzięki nim schudłam i poprawiłam swoje wyniki zdrowotne. Jestem bardzo zadowolona z efektów naszej współpracy, tymczasem czekam z niecierpliwością na kolejną wizytę :)
Twój komentarz