Sposób przygotowania:
Udko włożyć do miski, wlać sok z połówki pomarańczy i wymieszać. Odstawić do zamarynowania (min. 1 godzina, max. 1 dzień). W międzyczasie przemieszać 1-2 razy w razie potrzeby. Kiszoną kapustę opłukać, odcisnąć (według uznania), wymieszać z liśćmi laurowymi, zielem angielskim oraz miodem. Włożyć do większego naczynia żaroodpornego. Dodać cząstki z drugiej połówki pomarańczy. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Udko wyjąć z soku pomarańczowego, doprawić solą, pieprzem, a następnie mieszanką przypraw i dodać do naczynia z kapustą. Całość polać łyżką oleju. Wstawić do piekarnika i piec bez przykrycia przez ok. 60 minut.
Ziemniaki ugotować w lekko osolonym wrzątku.
Smacznego!
Kontakt:
- 733 773 067
Arkadiusz Kucharski
OPINIA PACJENTA: Polecam wszystkim dietetyka Pana Arkadiusza Kucharskiego , którzy w sposób bezpieczny i zdrowy chcą pozbyć się zbędnych kilogramów. Jest miłym zawsze uśmiechniętym człowiekiem. Proponuje dietę smaczną,łatwą do przygotowania i dostosowaną do indywidualnych potrzeb nawet dla zapracowanych osób jak ja.
14.01.2020
Twój komentarz