Arkadiusz Kucharski
Gabinet Premium
08 Paź

Korzenna owsianka z karmelizowaną gruszką

Składniki:
- Płatki owsiane 5 łyżek (50 g)
- Mleko krowie lub sojowe 1 szklanka (250 g)
- Gruszka średnia sztuka (120g)
- Imbir mielony
- Cynamon szczypta (1g)
- Miód łyżeczka (12g)
- Orzechy laskowe 5 sztuk (10 g)
- Sok z cytryny 1 łyżka (6 g

Sposób przygotowania:
Płatki przygotować zalewając ciepłym mlekiem, przełożyć do miseczki. Gruszkę pokroić w kostkę. Wrzucić na patelnię z odrobiną wody. Dodać imbir, cynamon, miód i dusić około 5 minut aż gruszka zmięknie. Owsiankę polać gruszką karmelizowaną i posypać posiekanymi orzechami.
Smacznego!

Twój komentarz




POKAŻ