Arkadiusz Kucharski
Gabinet Premium

Chcę dobrze i zdrowo odżywiać się

To co jemy i jak się odżywiamy, ma kolosalny wpływ na stan naszego zdrowia a także samopoczucie psychiczne i fizyczne. W trakcie różnych terapii żywieniowych można łatwo zauwazyć jak osoby, kóre zmieniają swój sposób żywienia odzyskują wigor, siły i chęci do życia. To stało się inspiracją do zaoferowania specjalnego pakietu usług skierowanego do osób, które pragną zweryfikować swój dotychczasowy sposób odżywiania aby po prostu poczuć się lepiej.

Pakiet pomocy obejmuje:

  • szczegółową analizę i ocenę aktualnej wagi i składu ciała
  • analizę i ocenę zachowań żywieniowych i stylu życia mogących mieć wpływ na zdrowie i poziom samopoczucia
  • szczegółową analizę i ocenę spożycia  kilkudziesięciu składników pokarmowych w diecie wraz z obszernym raportem opisowym
  • szczegółowy wywiad zdrowotny w celu ustalenia dodatkowych zaleceń dietetycznych
  • zlecenie odpowiednich badań laboratoryjnych w kontekście zdiagnozowania organizmu i wykluczenia ewentualnych zaburzeń w stanie zdrowia
  • przygotowanie szczegółowego planu żywienia obejmującego pakiet jadłospisów dniowych (na każdy osobno dzień terapii). Plan żywienia jest ściśle dopasowany do aktualnego problemu, stawianego celu, stanu zdrowia, upodobań smakowych, umiejętności kulinarnych, itp. Zawiera wszystkie gramatury i opisy przygotowania potraw. 
  • opracowanie szczegółowej listy zakupów ułatwiającej realizację diety
  • opracowanie listy specjalnych zadań terapeutycznych 
  • odpowiednie ukierunkowanie w zakresie dodatkowych ćwiczeń fizycznych

Polecane artykuły

Pijmy soki

Nieważne, co wybierzesz – pomarańcze, truskawki czy jabłka. We wszystkich owocach i wyciskanych z nich sokach znajduje się bogactwo witamin oraz minerałów. Przekonaj się do ...

czytaj więcej

Unikaj Smażenia

Potrawy smażone – smaczne, chrupiące, pachnące, ale niestety ponoć niezdrowe. Dietetycy i lekarze od lat ostrzegają nas przed konsekwencjami jakie niesie za sobą nadmiar spożywanego ...

czytaj więcej

Podejrzana wołowina

W 1986 roku zanotowano w Anglii pierwszy, oficjalny przypadek BSE (choroby szalonych krów). Epidemia zaczęła rozprzestrzeniać się w oszałamiającym tempie. W kolejnych latach, w Wielkiej ...

czytaj więcej

Żywność transgeniczna

Kiedy w 1992 roku, jedna z amerykańskich firm wprowadziła na rynek pierwsze genetycznie modyfikowane pomidory, mało kto spodziewał się, że niespełna kilkanaście lat później, żywność ...

czytaj więcej
POKAŻ