
Dieta w osteoporozie
Choroba rozpoczyna się powoli, podstępnie, a jej prawdziwe skutki ujawniają się dopiero w wieku podeszłym. Z osteoporozą, zwaną inaczej zrzeszotnieniem kości boryka się ok. 20% ...
czytaj więcej
Choroba rozpoczyna się powoli, podstępnie, a jej prawdziwe skutki ujawniają się dopiero w wieku podeszłym. Z osteoporozą, zwaną inaczej zrzeszotnieniem kości boryka się ok. 20% ...
czytaj więcej
Mleczne produkty fermentowane posiadają szczególne znaczenie żywieniowe. Ceni się je nie tylko za wysokie walory smakowe, ale także za ich wyjątkowe właściwości odżywcze, profilaktyczne i ...
czytaj więcej
Bardzo niskie spożycie ryb morskich oraz ich przetworów może prowadzić do poważnego deficytu kwasów tłuszczowych omega-3, a tym samym sprzyjać wielu schorzeniom.
czytaj więcej
Specjaliści uważają, że 20% wszystkich bólów głowy w tym również migren jest związanych z niektórymi składnikami pokarmowymi. Rzadko jednak z pojedynczym elementem diety – najczęściej ...
czytaj więcej