Oliwa z oliwek w profilaktyce chorób serca
Od lat żywieniowcy alarmują aby w codziennej diecie zwiększać spożycie olejów roślinnych kosztem tłuszczów zwierzęcych.
czytaj więcejOd lat żywieniowcy alarmują aby w codziennej diecie zwiększać spożycie olejów roślinnych kosztem tłuszczów zwierzęcych.
czytaj więcejDo konkursu na idealnego partnera kanapek staje masło przeciw niezliczonej ilości margaryn. Kto wygra? Wynik zdaje się z góry przesądzony. Producenci popularnych smarowideł roślinnych wytaczają ...
czytaj więcejTajemniczy symbol E a za nim trzy cyfrowy numer identyfikacyjny. Takie oznaczenia spotkać możemy na opakowaniach większości produktów spożywczych. Dziwne kody od lat wzbudzają kontrowersje ...
czytaj więcejWciąż mało wiemy o prawidłowej diecie. Świadczą o tym wyniki badań opinii publicznej przeprowadzone w 2006 roku na zlecenie Instytutu Flory w ramach Ogólnopolskiej Kampanii ...
czytaj więcej